lauantai 15. maaliskuuta 2014

To Øl Sofa King Pale & Cloud 9 Wit



Diamond Beverages on tuonut muutaman sessio-oluen Tanskalaiselta To Øl -panimolta ruokakauppoihin ympäri suomen. Diamond Clubiin kuuluvat kaupat, joista näitä voi käydä tiedustelemassa, näet JaskanKaljojen sivuilta täältä. Sofa King Pale on American Pale Ale -tyylinen olut, minkä humalina on käytetty Simcoe, Citra ja Tettanger -lajikkeita. Toinen on Witbier -tyylinen Cloud 9 Wit, mikä on pantu mangon ja appelsiinin kuorien kera ja humalina toimii Amarillo, Tettanger ja Mosaic. Molemmat oluet on pantu Belgiassa De Proefbrouwerij:lla.

Sofa King Pale
American Pale Ale
4,7%
CM-Sello 4,4e/0,33l

Samean rusehtavan värinen, tukevalla isokuplaisella vaahdolla, mikä pysyy pitkään oluen päällä. Tuoksu voimakkaan greippinen ja hennon havuinen, jonkin verran myös happamuutta. Maultaan upean humaloitu; sitrusta, havua, sekä trooppisuutta löytyy runsaasti, jälkimakuun taittuu hedelmäisen hiivaiseksi ja kevyen parfyymiseksi. Kevyt ja runsaan hiilihapokas tuntuma, kuivuutta kohtalaisesti ja katkero pitkäkestoista. Sohva-kunkku on oikein maukas APA ruokakaupan hyllyltä. Hyvin raikas ja helposti juotava, mitä ei ihan heti uskoisi näin miedoksi.
Oo:(0-50)  RB 
(37)

Cloud 9 Wit
Witbier
4,6%
CM-Sello 4,4e/0,33l

Cloud 9 on ulkonäöltään kullankeltainen ja samea, vaahto tiivistä ja erittäin runsasta, mikä myös pysyy pitkään oluen päällä. Runsaat pitsit jää lasin reunoille laskeuduttuaan. Raikkaan hedelmäinen tuoksu, hentoa sitrusta ja makeaa hiivaisuutta taustalla. Maultaan aika samanlainen aikaisemman Mikkellerin kanssa, joskin tässä enemmän Witbiermäisiä sitruksisia piirteitä ja humala maltillisempaa. Jälkimaussa trooppista hedelmäisyyttä, ehkäpä siitä mangosta, sekä sitrusta. Lämmetessä hiivaisuus voimistuu ja humaloinnista tulee tunkkaisempaa, samalla kehittyy parfyymia, joten kylmänä paree. Raikas ja pehmean hiilihappoinen tuntuma, kohtalaisen voimakkaalla ja kuivattavalla katkerolla. Kannattaa siis juoda mahdollisimman kylmänä, jolloin on raikkaimmillaan. Witbierin raikkaus jäi tosin tässäkin humalan jalkoihin, ehkei vaan ole meikän juttuja nämä vielä..
Oo:(0-50)  RB 
(35)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti