keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Malmgård Emmer Tripel

Tripel
8,3%
Suomi/Malmgård, Pernaja
0,5l
IBU:33

Alkon Käsityöoluet 2014 5,51e/0,5l

Malmgårdin tilalla, Pernajassa ollaan viljelty jo vuosia muinaisia viljalajikkeita. Emmervehnä on tuhansia vuosia vanha vehnälaji, mikä ollaan saatu hyvällä menestyksellä taas kasvamaan täällä pohjoisessa.
Ohran lisäksi, tilalla toimiva panimo on käyttänyt emmervehnää aikaisemmin ainakin Emmer Porteriin ja nyt käsityöoluita varten valmistettuun, vahvaan belgityyliseen olueen: Emmer Tripeliin.



Ulkonäöltään Emmer Tripel on samea ja vaaleanpronssinen, keskikokoisella vaalealla vaahdolla, mikä pysyttelee hetken ja katoaa sitten tukevaksi kerrokseksi oluen pinnalle. Tuoksussa raikasta viljaisuutta, kun taustalla taas makeaa mandariinia ja ohutta belgihiivaista hedelmää. Maussa belgityylinen hiivaisuus jatkuu hedelmäisenä, makean ja karamellisen maltaisuuden kera, taittuu loppuakohden yrttisen humaloiduksi ja kypsän hedelmäiseksi, mikä myös kestää jälkimakuun. Alkoholi esiintyi harmillisen voimakkaana maun puolella ja lämpeneminen ei ainakaan parantanut asiaa. Suuntuntuma täyteläinen ja melko sokerinen, hiilihappoja alussa runsaammin, mutta hälvenee turhankin nopeasti, minkä vuoksi myös juotavuus vaikeutuu pykälän, lopussa jää kevyt katkero vielä nielua karvastamaan. Emmer Tripel osoittautui lopulta hyvinkin maukkaaksi olueksi, vaikka muuttuukin nopeasti siirappiseksi ja alkoholi ilmaisee olostaan suht voimakkaana. En osannut päättää onko parempi alussa, voimakkaan kuplivana ja kylmänä, vaiko lämmenneenä ja makeana nautiskeluoluena, molempi parempi.. Jälleen siis kelpo belgityylinen olut Malmgårdilta.
Oo:(0-50)  RB



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti