tiistai 8. lokakuuta 2013

Sierra Nevada Hoptimum

Imperial/Double IPA
10,4%
USA/Chico, California
Sierra Nevada Brewing Co.
0,350l
IBU:100

Ulkomailta

Hoptimum.. Olut, mikä on ollut jo pitkään "näitä tahtoisin maistaa" -listallani ja nyt olisi tätä mieliä jakavaa humalapommia koko pullollinen, kiitos c0fein!

Humalaa?
Katkerohumalana: German Magnum. 
Aromihumalina: Simcoe ja panimon omat "salaiset" lajikkeet. 
Kuivahumalina: Simcoe ja myös panimon omat lajikkeet, sekä lopuksi vielä 
torpedohumalointi Citralla ja Chinookilla. 
Näistä on Hoptimumin huikea humalointi syntynyt ja kaikki tämä humalointi on vielä ilmeisesti suoritettu kokonaisilla humalankävyillä (Whole-cone hops).

Lasiin Hoptimum valuu kuparinvärisenä ja kirkkaana. Oluen pinnalle muodostuva vaahto on niukkaa, mistä jää kuitenkin ohut ja kestävä kerros. Miellyttävä voimakkaan greippinen ja pihkainen tuoksu, runsasta makeutta, sekä kypsää hedelmäisyytta myös. Maussa runsaasti parfyymistä ja happaman sitruksista humalointia, havuisuus ja kypsä ananas, makean maltaisuuden kera pysyy hieman taaempana. Todella monipuolinen ja haastava olut voimakkaan humaloinnin ansiosta. Tuntumaltaan erittäin liukas ja täyteläinen, sekä miellyttävän makea. Hapokkuutta alussa sopivasti, mutta oluen lämmetessä ja happojen hälvetessä alkoi käymään hieman tukalaksi. Katkeroa Hoptimumissa kyllä piisaa niin, että ikenet vetäytyvät ja nielu kaipaisi huuhtelua, mutta niin sitä pitääkin! Jälkimaku jää harmillisen laihaksi, vaikka jytyä löytyy, kuitenkin loistava IIPA, mitä pitäisi jokaisen IPA-fanin päästä maistaa (S-ryhmän olutravintoloissa taitaa olla)
Oo:(0-50)  RB



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti